Holnap ráfordulunk a célegyenesre, és az operatív hajrában könnyű elveszíteni a belső, valódi célt. Ezért nem árt az utolsó pihenőponton betankolni és ellenőrizni a lelki cipőfűzőt. 🙂

Mérleg

Keresd meg azt a rítust, ami a saját vallásod vagy világnézeted szerint intenzív belső munkába visz: tarts bűnbánatot, vizsgáld meg a lelked! Hiteles az életed? Mennyire vagy autentikus? Hogyan tudnál közelebb menni a középpontodhoz, ahol teljesen önazonos lennél? Ahol azzá válnál, aki lehetsz. Amire születtél, amire teremtve lettél.

Bármilyen eszköz áll közel a világodhoz, használd bátran: gyónj, menj a lelki vezetődhöz, vagy bárkihez, akit nagyra tartasz, aki előtted jár. Egy segítő beszélgetés is jól jöhet egy szakemberrel, ha tudod, mi okoz nehézséget a továbblépésben, fejlődésben. Vagy egy régi jó barát, aki tud őszintén kritikát és biztatást adni, aki jó tükör.

Megújulás

És persze most is lehet érvénye valamilyen szimbolikus, rituális tettnek, mondjuk egy tisztító, illatos fürdőnek, miközben a bensődet is mérlegre teszed. Ahonnan kívül-belül megújulva léphetsz ki. Vagy egy alapos, olajos masszázsnak: a vérkeringésnek is jót tesz, az érintés is szeretetteli, de jelnek is erős – a katolikus beavató szentségekbe az olajjal való megkenés szimbóluma a régi birkózó olimpikonok világából került be, akik bőségesen bekenték testüket, hogy könnyebben szabaduljanak ki az ellenfél szorításából. Így testileg is kifejezhetjük a vágyat, hogy ne találjon rajtunk fogást a gonosz.

Válassz bármit, ami közel áll a te spirituális világodhoz!

A fókusz önmagunk mérlegre tétele és a megújulás vágya.

Pin It on Pinterest